Za dugovječnost i savršen kvalitet

 Različiti faktori poput vlage, zagađenja vazduha ili blizine mora, mogu dovesti do preuranjenog nastanka korozije. IGP-KORROPRAJMER sistemi ciljano štite sve vrste podloga poput čelika, pocinčanog čelika i aluminija od koroziranja te samim tim igraju odlučujuću ulogu u kvalitetu i dugovječnosti plastificiranih površina.

IGP-KORROPRIMER 10

Ovi prajmeri su posebno razvijeni za podloge od čelika. Za upotrebu na pocinčanom čeliku ili drugim rasplinjavajućim podlogama preporučujemo upotrebu IGP-KORROPRIMER-a 1001V.

IGP-KORROPRIMER 18

Što je objekat deblji i robusniji, to je interesantnije koristiti niskotemperaturne prajmere. Svojim odličnim sposobnostima za zaštitu od korozije, inovativni IGP-KORROPRIMER 1809 omogućava primjetnu finansijsku uštedu: Zahvaljujući uslovima pečenja od 130 °C se smanjuju troškovi energije i optimizira vrijeme procesa.

IGP-KORROPRIMER 30

Antikorozivni prajmeri serije 30 specijalno su razvijeni za plastifikaciju aluminija i legura aluminija. Ova serija osigurava optimalnu adheziju prethodno obrađenog aluminija i završnog sloja. Klijenti profitiraju od poboljšane zaštite od filiformne (crvičaste) korozije, zaštite od hemikalija te poboljšanog prekrivanja rubova.

IGP-KORROPRIMER 60

Odlična zaštita od korozije u kombinaciji sa poboljšanom adhezijim pripremljene površine i završnog sloja su glavne karakteristike ovog prajmera. Povećana antikorozivna svojstva smanjuju rizik od nastanka filiformne (crvičaste) korozije, tako da se plastificirani proizvodi mogu koristiti u područjima blizu obale ili u slučaju zagađenja u industrijskim područjima.

Translate »