Prah za plastifikaciju s antibakterijskim svojstvima – optimalno rješenje na području zdravstvene zaštite

Plastifikacija površina na području medicinske tehnike, zdravstva i njege starijih osoba mora omogućiti sprječavanje širenja mikroorganizama. IGP je razvio sistem praha za plastifikaciju površina, koji se specijalno upotrebljava za medizinske uređaje te za namještaj i sanitarije u zdravstvenim ustanovama. Fascinantna učinkovitost ovih proizvoda potvrđena je mnogim testiranjima: Čak i najotporniji mikroorganizni su se u najkraćem roku umanjili za 99,9 %.

 

IGP-DURA®care 32

IGP-DURA®care 32 je antibakterijska varijanta sistema za plastifikaciju koja se temelji na provjerenoj seriji lakova u prahu IGP-DURA®guard 32. Upotrebom ovih sistema se ne pojavljuju oštećenja na površini prilikom upotrebe dezinfekcionih sredstava i sredstava za čišćenje grafita. Za sve vrste unutarnjih prostorija sa visokim stopom javnog prometom, ovi proizvodi predstavljaju idealan princip zaštite.

Srebreni ioni pronalaze put ka mikroorganizmima uz pomoć vlage te ih uništavaju

0246545654

IGP-DURA®care 68

IGP-DURA®care 68 prah za plastifikaciju se razvijo po osnovi sistema IGP-DURA®pol 68: Samim tim je ostvarena kombinacija niskotemperaturnih i antibakterijskih osobina. Plastificirane površine se ne ošećuju prilikom upotrebe dezinfekcionih sredstava.