Proizvodi

Prilikom naprašivanja IGP bojama za plastifikaciju čak 99 % praha koji se nije primio može se ponovo iskoristiti i vratiti u proces elektrostatskog farbanja. Troškovi gubitka materijala su u poređenju s ostalim brendovima praškastih boja i tećnim bojama minimalni.

Optimalno prekrivanje u jednom sloju

Karakteristično za IGP boje u prahu je to, što omogućavaju besprijekorno prekrivanje površine u jednom sloju bez dodatnog rada na plastificiranom proizvodu. Prethodno nanošenje temeljnog sloja nije potrebno, tako da preduzeća štede vrijeme i stvaraju dodatne uštede.

Ušteda troškova energije u procesu plastifikaciju postiže se razvojem i inovacijom sastavnih komponenti praha koje ga čine visokokvalitetnim. To dalje rezultira snižavanjem temperatura i kraćim vremenom pečenja.

Minimalni troškovi čišćenja

Jednostavno čišćenje plastificiranih površina

Dodatne uštede se postižu i smanjenjem troškova čišćenja: Nije potrebno koristiti skupa i agresivna sredstva za čišćenje plastificiranih površina. Korištenjem IGP praha također se eliminišu troškovi povezani sa zagađenjem zraka i okoliša korištenjem otapala, a nema ni otpada koji je povezan sa istim.